Bästa Dejtingappen 2020

Det har blivit en het trend att nätdejta. Det har visserligen varit ett fenomen i många år men blir bara mer och mer populärt. Lättast är att välja en bra dejtingapp som hjälper dig att matcha och komma igång med dejtandet direkt. Vinnaren i vårt stora test är Match.com med ett flertal fördelar mot konkurrenterna. Många appar och sajter har premiumfunktioner som kostar pengar för att få full tillgång. Vi föredrar de billigare betalalternativen, de är mycket mer seriösa och risken för fejkade användare är låg. Även fast man kanske inte är ute efter seriös dejting finns många bra gratisalternativ. På den här sidan listar vi och recenserar de bästa gratis- och premiumdejtingapparna 2021 .

Vilken är den bästa dejtingappen?

Vi har testat alla stora dejtingappar under en längre period. I vår testpanel ingår flera personer från 19 till 49 år, både män och kvinnor. Vi har testat appar med inriktning på både seriös och mer kravlös dejting. Betygsättningen har vi baserat bland annat på följande faktorer:

 • Många aktiva medlemmar - Desto fler människor att möta, desto större är ju chansen att din dejt leder till något seriöst!
 • Ett bra pris - Priset ska såklart motsvara den kvalitet du söker! Priset ska matchas av en bra app, god stämning och seriösa medlemmar.
 • Bra användarvänlighet - Appen ska vara lätt att använda. Inga överflödiga funktioner som mest är i vägen. Rakt på bra dejting helt enkelt!
 • Nischad eller stort urval av användare - Om appen är nischad, hur genuina är användarna kopplade till nischen? 

match logo
Match.com
Bäst i test

1. Match.com

9,8/10
Åldersgrupp
18-65+
Gratis registrering
Ja
Premiumkostnad
199 kr / mån
Nisch
Brett urval
 • Stor sajt med många medlemmar
 • Lätt att registrera och använda
 • Dejtingsajt för alla!
Till Butik
0 kr
 • Stor sajt med många medlemmar
 • Lätt att registrera och använda
 • Dejtingsajt för alla!
Läs mer

Match.com är en storfavorit och väldigt populär i hela Sverige. Match är en av de absolut största inom nätdejting och växer med 10 000-tals medlemmar varje månad. Det är lätta att få kontakt med nya människor och det finns någon för alla, oavsett var du bor! Storleken gör att Match får ett högt betyg av oss. Match fungerar också utmärkt på mobil, dator och platta. Dejting har aldrig varit lättare!

Match är ju förmodligen den mest kända dejtingsidan i Sverige. Appen är seriös och proffsig vilket vi verkligen uppskattar. Den är också lätt att använda och gör helt enkelt vad den ska. Det är inget krimskrams och inga onödigheter, bra enkel dejting helt enkelt. Match.com erbjuder en matchmaking-funktion men samtidigt så är det lätta att söka runt och matcha själv. Det är en väldigt bra nybörjarapp för dig som är ny till nätdejting och vi rekommenderar den verkligen. 

Match.com har vunnit pris för starkaste varumärke inom nätdejting 2015, 2016 och 2018!

Premiumkonto kostar: 199 kr / månaden.

Läs mer

DejtingTextBild

Så väljer du bäst dejtingapp

Att välja rätt dejtingapp kan vara svårt om du är ny till nätdejting. Det handlar ju både om pris och att träffa rätt målgrupp. Vi har satt ihop en guide för dig att hitta rätt bland alla dejting-alternativ som finns idag.

Varför vill du börja dejta?

Det är viktigt att du vet vad ditt mål är först och främst. Vill du träffa nya, intressanta människor? Är du på jakt efter ett kortvarigt dejtande eller letar du efter din livspartner? Det finns flera appar som erbjuder en stor blandning människor med många olika syften, och sen finns det specialiserade appar, både vad gäller ålder och mål. En del är till för dig som vill ha ett seriöst förhållande, andra är inriktade på dig som letar efter personer med vissa egenskaper, som Elitsinglar som riktar in sig på ambitiösa karriärister. När du vet vad du vill uppnå så är det dags att fundera över varför du vill börja nätdejta. Är du trött på att vara singel? Eller har du svårt att träffa någon i en vardag som fylls av jobb och rutiner? Eller så kanske du bara vill träffa nya människor att umgås med. Nu har du koll på varför du vill dejta, då är det dags att välja app.

Välj rätt dejtingapp

Det finns några viktiga saker att kolla upp innan du börjar betala medlemskap. Här går vi in på de viktigaste punkterna:

 • medlemmarAntal medlemmar – Kort och gott: ju fler desto bättre. En app eller sajt som erbjuder många medlemmar gör det såklart lättare för dig att hitta rätt. Framför allt om du bor utanför en storstadsregion så vill du ha en app som erbjuder många aktiva medlemmar.
 • nischNisch - Många dejtingappar är nischade. Det kan handla om ålder, personlighet och sexuell läggning. Kolla upp vad appen erbjuder och om det är något för dig innan du tecknar medlemskap.
 • funktionerFunktioner – En dejtingapp kan erbjuda många olika funktioner. Det är ganska vanligt med personlighetstester och matchmaking. Då får du allt serverat. Men ju fler funktioner desto bättre, du vill kunna göra egna urval och söka upp medlemmar själv också. Många appar erbjuder flera intressanta funktioner som gör det lättare för dig att träffa rätt.
 • PrislappPris – Priset spelar såklart roll. Månadskostnaden kan ligga på drygt 100 kronor till flera hundralappar i månaden. Kolla också upp hur många månader du måste binda dig och hur lång uppsägningstiden är. Du vill ju inte sitta med ett dyrt medlemskap efter att du redan börjat dejta någon!

Sammanfattning

Kom ihåg dina mål och varför du började nätdejta. Det gör det lättare när du väljer dejtingapp, framför allt om du letar efter en nischad app. Välj en app som erbjuder ett så stort antal medlemmar som möjligt inom det segment som du är intresserad av. Och kolla upp pris, avgifter och villkor.

DejtingTextBild2

Därför ska du börja nätdejta!

Hundratusentals svenskar dejtar på nätet varje år. Redan för tio år sedan hade nästan var fjärde par träffats över nätet. Sverige ligger i topp här och det blir allt vanligare med nätdejting och vi blir bättre och bättre på det för varje år som går. Så var inte blyg och fundersam, den tiden är förbi, det är bara att ladda hem en app eller besöka en dejtingsida och börja dejta!

Läs mer: Hitta den bästa dejtingsidan 2021

Fördelar med nätdejting

Det finns många fördelar med nätdejting. Via dejtingappar får man mycket information på ett tidigt stadie och du lär känna din partner snabbt. Det gör att du slipper spendera tid och pengar på dejter som inte leder någonstans. Du får också ett väldigt mycket större urval än om du förlitar dig på din sociala umgängeskrets. Det blir helt enkelt lättare att hitta rätt snabbare med nätdejting. Det finns också studier gjorde på par som träffats över nätet som visar att de är nöjdare i sin relation än par som träffats offline. Skilsmässor och separation förekommer också mindre sällan bland par som träffats över nätet. Och även om chattandet inte leder till ett förhållande så är det trevligt och givande att träffa nya människor. Nätdejting är därför både pålitligt och smidigt, och det fungerar absolut!

 1. Du spar tid
  Dejting offline kan vara tidskrävande. Du ska träffas och äta middag eller hitta på någon aktivitet redan innan du vet om personen är intressant. Genom nätdejting får du snabbt en grundläggande koll på vem personen är och du kan själv bestämma när du är beredd att investera mer tid.
 2. Något för alla
  Med nischade appar kan du hitta personer som delar din hobby, är i samma ålder eller som tycker om samma saker. Profilbeskrivningen är viktig här också. Du kan enkelt hitta någon som delar dina favoritintressen och du kan lika enkelt sålla bort ointressanta profiler.
 3. Nätet är alltid öppet
  Oavsett hur stressig din vardag är så finns det utrymme att nätdejta. Det gör det mycket lättare för dig som har fullt upp med jobb, är ensamstående förälder eller jobbar nattskift. Du kan chatta när du har tid och boka träff när det passar er båda. Du behöver inte förlita dig på att träffa någon på krogen, gymmet eller jobbet.
 4. Du lär känna andra människor snabbt
  Med hjälp av dejtingappar så får du bra förutsättningar att snabbt lära känna andra människor. Du läser en profil och chattar litegrann så får snabbt koll på en annan människa. Efter chattandet kanske ni pratar i telefonen för att sedan träffas på riktigt. Det bygger på intresse och kommunikation vilket bäddar för en bra relation.
 5. Du träffar fler människor
  Men nätdejting så möter du massor av människor som du annars aldrig skulle träffat. Oavsett om det leder till en seriös relation eller inte så är det ett väldigt bra sätt att utöka sin bekantskapskrets och träffa nya människor
dejtchatt

Nätdejting - så funkar det

Det är inga konstigheter att börja nätdejta. Omkring 10 000 människor registrerar sig dagligen på olika dejtingsidor! Så det viktigaste att komma ihåg är att du inte är ensam, det brukar göra det lättare i början. Det finns mängder av människor som ser sig om efter sin första dejtingapp. Följa våra steg till din första nätdejt!

Välj rätt sajt/app

Kika på våra råd ovan för att hitta rätt app för just dig. Registreringen är jätteenkel på alla appar och sajter. Det kan vara lite tidskrävande om du behöver gör personlighetstester men det är också väldigt kul! Många sajter/appar har gratis registrering och gratis testperiod, så känn ingen stress att över att testa redan idag.

Skapa en profil

Det här brukar kunna vara lite nervöst för många, framför allt om du inte har erfarenhet av nätdejting sedan tidigare. Det är viktigt att ha en bra bild, helst flera bilder. Och välj inte bara dina favoriter utan våga blanda lite, skönhet ligger ju som alla vet i betraktarens ögon. Din bild är ditt första intryck så var avslappnad och glad, ha bra ljus och en lugn och behaglig bakgrund.

Exakt hur du väljer att beskriva dig själv är svårt att säga. Det beror mycket på vem du är intresserad av att träffa, beskriv dig därför på ett sätt som drar till sig intresset från din tilltänkta dejt. Och beskriv dig själv ärligt, du behöver såklart inte berätta allt i din profil men överdriv och ljug inte. Det fungerar inte i längden.

Fyll i önskemål/preferenser

Nästan alla dejtingappar och -sajter låter dig fylla i önskemål. Antingen för automatisk matchning eller för att göra det lättare för andra att hitta just dig. Tänk igenom varför du vill dejta och vem du vill träffa, våga vara ärlig mot dig själv här. Några saker som brukar vara viktiga att fylla i är:

 • Geografisk plats - var bor du, vill du träffa någon i närheten eller kan du tänka dig att röra på dig?
 • Ålder - Vilken åldersgrupp är du intresserad av att dejta inom?
 • Hobby eller intresse - Har du önskemål om din dejts intressen och fritidsaktiviteter?
 • Religion/värderingar - Vissa sajter och appar lägger större vikt vid detta än andra. Och det är ju en viktig aspekt för att fungerar bra ihop med en annan människa.

...Börja dejta!

När allt är klart så drar det roliga igång: dejtandet! När du får din första match så är det alltid bäst att börja enkelt, var trevlig och nyfiken! Och kom ihåg att ha kul, du kanske inte träffar kärleken direkt men det finns många människor att prata med och det finns gott om vänner att träffa också!

Vanliga frågor om nätdejting och dejtingappar

Fungerar nätdejting?

Kort och gott: ja! År 2017 hade 1.5 miljoner svenskar nätdejtat någon gång och runt 10 % av alla svenskar har nätdejtat senaste året. Det är en stor siffra och vi är faktiskt bland de bästa i världen på att nätdejta. Men leder det någon vart då? Ja, är svaret här också. 15 % av alla som nätdejtat är idag sambos eller gifta och 13 % ingick en relation men lever inte med personen idag! Det är väldigt bra resultat.

Blir man för gammal för nätdejting?

Nätdejting är som vanligast i 16-25 års åldern. Men intresset för nätdejting ökar i alla åldrar. Det finns idag många bra och seriösa dejtingsajter och -appar för dig som är äldre. Tveka inte att prova, det är väldigt roligt och även om det inte leder till livets kärlek så är det kul att träffa människor! Och kom ihåg att du inte är ensam i din situation.

Testvinnare - Bästa Bästa Dejting Appen

 • Match.com