Bästa Dejtingsidan

Det blir bara mer och mer populärt att nätdejta. Och det är lätt att förstå varför, det är roligt, enkelt och effektivt! Allt börjar med att hitta den bästa dejtingsidan för dig. Vi presenterar nedan våra favoriter och de dejtingsidor som vi tycker är bäst.

Innehållsförteckning

Vilken är den bästa dejtingsidan?

Att hitta rätt dejtingsida är första steget. Det är vanligt att en dejtingsida har en specifik inriktning, till exempel åldersgrupp eller intressen. Alla sidor vi presenterar är gratis att registrera sig på och testa, vissa kan fortsätta att använda gratis, men med begränsade funktioner. Följande faktorer har vi vägt in när vi testat, recenserat och betygsatt dejtingsidorna:

 • Många aktiva medlemmar - ju fler människor att möta desto större är ju chansen att din dejt leder till något på riktigt!
 • Ett bra pris - priset ska såklart motsvara den kvalitet du söker! Priset ska matchas av en bra app, men god stämning och seriösa medlemmar.
 • Bra användarvänlighet - Appen ska vara lätt och använda, inga onödiga detaljer och funktioner som mest är i vägen. Rakt på bra dejting helt enkelt!

match.com logga
Match.com
Bäst i test

1. Match.com

9,7/10
 • Dejtingsida för alla åldrar
 • En av de mest kända dejtingsidorna
 • Fördelaktiga funktioner såsom matchningstester
 • Dejtingsida för alla åldrar
 • En av de mest kända dejtingsidorna
 • Fördelaktiga funktioner såsom matchningstester
Läs mer

Match.com är en av världens största och mest kända dejtingsida. Den är säker, pålitlig och har mängder av spännande singlar tillgängliga. Det går att vara medlem helt kostnadsfritt. Man har då inte tillgång till alla premiumfunktioner som ett betalt medlemskap har. Möjligheten att träffa den rätta singeln fungerar dock med både gratis- och betalversionen. Något som är positivt med match.com är att åldern på medlemmarna varierar kraftigt. Hemsida uppdateras dessutom regelbundet med nya matchningsfunktioner. Det är detta som gjort dejtingsidan så populär.

Läs mer
eDarling.se logga
eDarling.se

2. eDarling.se

9,5/10
 • Dejtingsida för singlar med höga anspråk
 • En av Sveriges allra säkraste dejtingsida
 • Tusentals singlar i alla åldrar
 • Dejtingsida för singlar med höga anspråk
 • En av Sveriges allra säkraste dejtingsida
 • Tusentals singlar i alla åldrar
Läs mer

eDarling.se är en dejtingsida med fokus på singlar med höga anspråk. Det är en seriös webbplats med cirka 10.000 nya medlemmar varje månad. Funktionaliteten är mycket modern och smart vilket hjälper dig att  träffa personer med samma intressen och de personligheter du eftersträvar. När du blir medlem kommer du att svara på mängder av olika frågor där de vill ta reda på vad du är för typ av person till vad för person du söker. Det kan vara allt från ditt utseende, hur du vill bo till din utbildning. 

På det stora hela rekommenderar vi eDarling.se!

Läs mer
elitsinglar logga2
Elitsinglar.se

3. Elitsinglar.se

9,3/10
 • En dejtingsida som fokuserar på välutbildade människor
 • Fokus på seriös dejting med långsiktigt fokus
 • Säker plattform med personlig matchmaking
 • En dejtingsida som fokuserar på välutbildade människor
 • Fokus på seriös dejting med långsiktigt fokus
 • Säker plattform med personlig matchmaking
Läs mer

elitsinglar.se är en dejtingsida med främst fokus på välutbildade och seriösa singlar. Man skiljer ut sig från andra dejtingsajter genom att vara den mer exklusiva sidan, något som bland annat återspeglar sig i priset. Ett medlemskap i 3 månader kostar 599 kronor i månaden medan 12 månader kostar 299 kronor i månaden. En garanti elitsinglar ger är att du får gratis förlängning av ditt medlemskap om du inte blir kontaktade av 10 personer, för 6 månaders medlemskap, eller 20 personer för 12 månaders medlemskap. 

Det är inget krav på att vara en karriärist men mer än hälften av alla medlemmar uppger sig för att vara detta. När du registrerar dig kommer du att svara på en mängd olika frågor. Detta hjälper dig att sedan få upp matchningar med potentiella partners Ålderskategorin varierar med en medelålder runt 35 år.

Läs mer
nextlove Logga
Nextlove.se

4. Nextlove.se

9,0/10
 • Bästa dejtingsidan med fokus på singelföräldrar
 • Anonym och säkert krypterad dejtingsida
 • Prova gratis!
 • Bästa dejtingsidan med fokus på singelföräldrar
 • Anonym och säkert krypterad dejtingsida
 • Prova gratis!
Läs mer

Nextlove.se är Europas främsta datingsidan för skilda och singelföräldrar. Hela sidan riktar in sig på just separerade och ensamstående föräldrar som söker ett nytt förhållande. Sidan går att prova på gratis men de har även en premiumanvändare som kostar pengar varje månad. Du får då tillgång till samtliga funktioner sidan erbjuder. Med gratisversionen kan du fortfarande träffa nya relationer men du är mer begränsad.

Läs mer
ourtime logga
Ourtime.com

5. Ourtime.com

8,7/10
 • Kostnadsfritt medlemsskap
 • Fokus på 50+
 • Bästa dejtingsidan med aktiviteter
 • Kostnadsfritt medlemsskap
 • Fokus på 50+
 • Bästa dejtingsidan med aktiviteter

love

Fem bra anledningar att börja nätdejta

Närdejtingen växer rejält. Allt fler använder olika dejtingappar och sidor för att dejta. Och det är inte konstigt eftersom det är ett väldigt effektivt sätt att träffa många människor på. Många av oss lever också stressiga liv där vi helt enkelt inte har tid för traditionell dejting, då är nätdejting perfekt. Här är fem anledningar till att du ska börja dejta online:

 1. Något för alla De som nätdejtar är inte längre desperata personer som vill ha hitta snabba engångsdejter. Dejting är populärt i alla åldrar och de som letar seriösa relationer genom nätdejting blir allt fler. Du kan hitta både yngre och äldre, homosexuella och heterosexuella, singlar och andra par.
 2. Många som dejtar Förbi är tiden då endast en handfull människor ägnade sig åt nätdejting. Idag registreras 10 000-tals människor dagligen på olika dejtingsidor. Över 1 miljon människor nätdejtar så du kommer varken känna dig ensam eller utanför.
 3. Du spar tid Vem har egentligen tid att gå på traditionella dejter där du kanske aldrig har träffat personen innan. Det är stor skillnad på både tidsåtgång och ekonomisk kostnad att nätdejta. När du väl träffar personen på riktigt så har ni redan lärt känna varandra och du vet att det är värt att satsa på.
 4. Stor chans att träffa någon Framgånen är stor inom nätdejting. Par som träffats genom nätdejting löper till och med mindre risk att skilja sig! Och omkring var fjärde par i Sverige träffades över nätet. Och även om nätdejtingen inte leder till något seriöst för dig så är det ett bra sätt att träffa nya människor.
 5. Dejta när det passar dig Eftersom dejtingsidorna alltid är öppna så kan du matcha och chatta precis när det passar dig. Du kan välja att nätdejta när du har en riktigt bra dag eller när du har tid över. Det gör det lättare att få till dejtingen i vardagen och det är också roliga att sitta och chatta lite då och då när du inte har något annat för dig.

Läs mer: Hitta den bästa dejtingappen 2020!

naetdejting

Så skapar du en bra dejtingprofil

Det finns några viktiga saker att tänka på när skapar din dejtingprofil. Det krävs lite tanke och erfarenhet för att bli bra på det. Läs vår guide för att skapa en riktigt framgångsrik profil som kommer ge dig snabba matchningar.

En bild säger mer än tusen ord

Det första intrycket och kanske den viktigaste delen av en dejtingprofil är bilden. Följ våra do’s and don’ts för den perfekta profilbilden.

 • Undvik selfies – en bild på nära håll blir inte alltid så bra och det är mycket trevligare att se hela kroppen och en fin bakgrundsmiljö, använd ett större perspektiv till din fördel!
 • Undvik andra i bilden – Det sista du vill är att en eventuell dejt ska tro att du är någon annan. Var därför ensam på profilbilden. Och ha absolut inte med någon av motsatt kön, det leder snabbt till tappat intresse.
 • Undvika tråkiga miljöer – Ta inte din profilbild i badrummet eller i en mörk, dyster omgivning. Använd gärna natursköna och vackra bakgrunder till din fördel. Det tilltalar många och du skapar automatiskt en positiv association till dig själv.
 • Använd rätt klädsel – Se till att du har hela, rena och snygga kläder på dig. Försök inte att signalera mer än nödvändigt med dina kläder om du inte är ute efter något speciellt. Ett uppklätt yttre är behagligt att titta på helt enkelt, och du framstår som seriös och resurskraftig.
 • Använd ditt kroppsspråk – Var glad, eller åtminstone inte arg på din profilbild. Ett avslappnat, leende ansikte signalerar automatiskt självförtroende och lugn. När vi människor tittar på andra glada personer som finns det något i oss som kallas spegelneuron som gör att vi också känner glädje, använd det till din fördel.
 • Använd olika bilder – Smaken varierar ju, så ta olika bilder i olika miljöer och där du klär dig olika. Allt för att tilltala så många som möjligt inom din målgrupp. Använd också bilder som du kanske inte är helt nöjd med, för andra kan uppleva dessa som väldigt fina.

När du har dina bilder på plats så är det dags att skriva en beskrivning av dig själv. Det här är väldigt individuellt, allt beror på vem du vill nå ut till och vad du är bekväm att säga om dig själv. Men generellt så där det viktigt att beskriva dig kortfattat, använd kärnfulla meningar som skapar intresse och nyfikenhet. Din profil är ju till för att locka så många matchningar som möjligt, det är i själva chattandet och de fysiska dejterna sen som ni får möjlighet att på riktigt lära känna varandra. Var ärlig i din beskrivning, det är lätt att önsketänka och beskriva sig själv som något man inte är. Det kommer att straffa sig längden när din partner får reda på att din beskrivning inte överens stämmer helt med verkligheten och det rubbar förtroendet. Men våga samtidigt beskriva dig positivt, håll inte tillbaka när det kommer till egenskaper du verkligen besitter. Självförtroende uppskattas alltid och genom nätdejting är det mycket lättare att få en dos extra självförtroende.

Detta ska du undvika

Bilder har vi redan avhandlat, men det är viktigt att poängtera. Använd inte en dålig bild! Undvika dålig upplösning och låg kvalitet. Bilden är ju det första man går på vid nätdejting så se till att du är synlig för andra.

Var inte för framfusig. Jag tror alla har fått nog av dick-pics och tanklösa meddelanden i samma kategori. Det har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera, sluta med det nu! Var nyfiken och kortfattad till en början så märks det ganska snabbt och det finns ett ömsesidigt intresse.

Förlita dig inte helt på humor. Vi har nog alla träffat personer vars personlighet består av humor. Det fungerar i kompisgänget men vid nätdejting. Humor är absolut viktigt, men glöm inte bort att vara intressant och seriös också.

Anta inte att nätdejtingen är skämigt eller för desperata. Så är inte fallet längre. Var stolt över att du har tagit steget. Det utstrålar självförtroende om du tror på din sak och står för vad du gör!

Vanliga frågor om nätdejting

Är dejtingsidor säkra?

Ja, och det är nog det bästa med nätdejting. Du lära känna den andra personen innan ni träffas, aldrig mer tveksamma blind-dates eller hookups med kompisens kompis som du aldrig träffat. Genom att chatta med personen först så får du en god uppfattning om vem hen är och det känns oftast bättre att träffas efter att ni redan pratat en del.

Kan jag bli igenkänd på dejtingsidorna?

Förhoppningsvis ja! Du vill vara lätt att känna igen med både namn och bild, det gör dejtingen så mycket lättare. Var inte rädd för att morsans polare ska känna igen dig, det betyder ju bara att hon är ute efter samma sak som du: att hitta kärleken.

Är det inte opersonligt att träffa någon på nätet?

Det kan te sig lite ytligt att scrolla igenom hundratals profilen för att hitta snygga människor att prata med. Men det är ju inte så stor skillnad mot att gå på nattklubben och fysisk titta på och leta efter intressanta människor, eller hur? Genom profilbilder och –beskrivningar får du däremot en ganska god uppfattning om vem hen är som du är intresserad av. Vi skulle vilja påstå att det är MER personligt med nätdejting en traditionell dejting.

Är det vanligt med bedrägerier på dejtingsidor?

Bedrägerier förekommer. Det sker genom falska profiler som lockar kunder att betala för medlemskap. Men det kan också vara människor som skapar profil där de utger sig för att vara någon de inte är. Var därför uppmärksam på olika varningstecken. Undvika personer som tidigt är väldigt angelägna om att träffas fysiskt, eller personer som ber om uppgifter eller pengar. Följ din magkänsla och chatta en stund, kanske ring några samtal och få en bra känsla innan du träffar personen på riktigt.

Testvinnare - Bäst Bästa dejtingsidan

 • Match.com
 • eDarling.se
 • Elitsinglar.se
 • Nextlove.se
 • Ourtime.com
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Senast Uppdaterad: 2020-10-28 15:12:09

Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu